Filters

Prijskiezer

Nieuwsbrief
Home     NML Puur Pseudopregnancy (Abla Vetsem) • 50 ml
NML Puur Pseudopregnancy (Abla Vetsem) • 50 ml

NML Puur Pseudopregnancy (Abla Vetsem) • 50 ml


Geschikt voor: Hond, Kat, KnaagdierEUR 15.37


Uit voorraad leverbaar


NML Health | Artikelcode: NML18035

NML Puur Pseudopregnancy (Abla Vetsem) • 50 ml


  • Productinformatie

VSM is gestopt met de Prodier & Vetsem serie, Puur Schijnzwanger van NML Health is het alternatief voor Abla Vetsem!

PUUR SCHIJNZWANGER - bij schijnzwangerschap/schijndracht
Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier

Samenstelling
Een verdund extract van Pulsatilla, Asa foetida en Avena sativa. Alcohol 57% v/v.

Indicatie(s)
Hoewel veel van onze honden qua uiterlijk weinig gelijkenis meer vertonen met de wilde wolf is de essentie van veel hondengedrag hetzelfde gebleven als dat van hun wilde voorvaderen. Een van deze erfenissen is dat veel moderne huishonden, ook al leven ze niet in een roedel en is er geen alphateef om te helpen met zogen (het oorspronkelijke doel van schijndracht in de wolvenroedel), hetzelfde schijnzwangere gedrag vertonen.

Vaak is als eerste waar te nemen dat teven zich vanaf de loopsheid anders gaan gedragen. Bij dieren die bevrucht zijn begint van af die periode de progesteronspiegel te stijgen, bij onbevruchte schijnzwangere teven gebeurt hetzelfde. Na de bevalling daalt deze progesteronspiegel weer en zorgt het hormoon prolactine ervoor dat de melkproductie op gang komt. Dit hormoon is ook van invloed op het gedrag van teven.

Veel schijnzwangere teven trekken zich graag terug, of willen zelfs een holletje maken, worden snauwerig, eten minder goed en willen minder graag naar buiten. Weer andere teven worden tot vervelends toe aanhankelijk, of erg pieperig. Sommige teven gaan zelfs op zoek naar surrogaatkinders en slepen alles dat door kan gaan voor een pup, bijvoorbeeld sokken, pantoffels of speeltjes, mee naar hun ‘nest’. Schijnzwangerschap kan een erg onprettige periode zijn, zowel voor de teef als voor de baas.

Puur schijnzwanger normaliseert het afwijkende gedrag van de teef gedurende deze periode.

Eigenschappen per ingrediënt
- Pulsatilla, een bereiding uit wildemanskruid, past bij honden die het prototype van de moederhond zijn. Deze honden hebben de neiging om dik te worden en zijn erg lief, onderdanig en knuffelig. Tijdens de schijnzwanger-schap geven ze veel melk. Binnenshuis zijn ze hun mand niet uit te branden, maar eenmaal buiten zijn ze gewoon vrolijk en spelen ze alsof er niets aan de hand is. Pulsatillahonden worden loops met grotere tussenpozen dan normaal.
- Asa Foetida is een bereiding uit duivelsdrek. Deze type honden hebben juist een kortere cyclus dan normaal. Ze zijn erg onrustig, hijgen veel en lopen alsmaar achter je aan. Ze adopteren knuffels als puppies. Asa Foetida remt de melkproductie bij schijnzwangerschap. Vreemd genoeg bevordert het de melkproductie bij moederhonden die niet genoeg melk hebben.
- Avena Sativa, een bereiding uit haver, past bij onrustige honden. Het is een kalmeringsmiddel voor nerveuze honden die een gebrek aan eetlust hebben. Bij uitputting en slapte werkt het versterkend. Asa Foetida remt de melkproductie bij schijnzwangerschap.
- Avena Savita is een kalmeringsmiddel voor nerveuze honden die een gebrek aan eetlust hebben. Bij uitputting en slapte werkt het middel versterkend.

Dosering en toepassing
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 3x daags (1 ml = 20 druppels):
- Hond: 10 tot15 druppels
- Kat: 5 tot 10 druppels
- Konijn: 3 tot 5 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Schijnzwanger tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen. Begin met de toediening van Puur Schijnzwanger aan het einde van de loopsheid en zet het product in tot het tijdstip waarop de schijndracht normaliter over zou zijn gegaan. In gevallen van zeer hevige schijndracht kan het raadzaam zijn om al tijdens de loopsheid met de inzet van Puur Schijnzwanger te beginnen.

Wanneer Puur Schijnzwanger wordt ingezet op het moment dat een teef tekenen van schijnzwangerschap vertoont, moet het middel na ongeveer 3 dagen tot een week aanslaan. Is er geen effect merkbaar, dan moet de dosis worden verhoogd tot maximaal de dubbele dosering.

Puur schijnzwanger kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.

Verkrijgbaarheid Puur Schijnzwanger bij House of Bastet
Standaard hebben wij de volgende verpakking  in het assortiment (uit voorraad leverbaar):
- 50 ml druppelflacon

Houdbaarheid
De huidige voorraad is tenminste houdbaar tot: 2014

Meer informatie kunt u vinden op de site van de fabrikant:

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts!